75 artiklar, 15 användare, 205409 besök, 48507 unika

Startsida
WEBmaster
Guide
Sök blogg
Sök Bilder
Sök användare
Taggar
Slumpad blogg
Slumpad sida
Slumpad bild
Dagens Nyheter
Den Senaste
Chatt
Senaste bilderna
Mest visade
Topplista

Kategorier:
Filmer
Gambling
Musik
Skolarbeten
Spel

300

Den persiske storkonungen Xerxes tänker invadera Grekland - med sig har han en arme så mångtalig (flera miljoner om man skall tro den grekiske historikern Herodotos) att marken skakar när den marscherar. De tar sig över Hellesponten i tron om att vägen ligger öppen mot Athen - Istället möts de av en liten grekisk styrka ledd av 300 spartakrigare vid Thermopylepasset.

Det är denna historia som “300″ är löst baserat på - Frank Millers grafiska roman är förlaga, och det är andra, dock inte sista, gången ett av hans verk hamnar på vita duken (Sin city var det första). 300 är även något av den senaste tidens mest “hypade” filmer - kommer de högt ställda förväntningarna infrias?

Bakom kameran står Zack Snyder (nyinspelningen av Dawn of the Dawn) och han levererar en av de mest trogna filmatiseringar av en grafisk roman jag sett - det ser verkligen ut som om Frank Millers figurer vaknat till liv. Det är också i ytan som filmen tar hem flest poänger. Stridsscenerna är otroligt coola och miljöerna är rent ut sagt bländande. Skådespelar - och berättarmässigt når dock filmen inte ända fram - karaktärsutveckling existerar över huvud taget inte. Gerard Butler är dock bra som den känslokalle kungen Leonidas.

Betyg: 6 av 6. Gillar ni action kommer ni inte bli besvikna. Kan dock vara värt att påpeka att det är extremt mycket avhuggna kroppsdelar i filmen, så ogillar du sådant är det här inte filmen för dig.
Kommentera
 
     
Design/kodning/planering - Jonatan Jönsson